I 10 år frontet han bandet Midnight Choir, og i kraft av sin stemmeprakt satte han gruppa på det europeiske kartet.

I 10 år frontet han bandet Midnight Choir, og i kraft av sin stemmeprakt satte han gruppa på det europeiske kartet.
I disse årene rakk Midnight Choir å gi ut fem plater + to samlealbum. Spellemannspris fikk de for “Amsterdam Stranded” 1998. Som soloartist har han gitt ut tilsammen 4 album; In Demand (2002), Rain (2005), Christmas Island (2007) og Old Angel Midnight (2008)

Fjorårets plate, «Wait by the Fire/ the Songs of Chip Taylor», brakte sangeren til et av USAs største musikkradioshow, «Mountain Stage», der han fremførte et knippe av sangene fra plata, sammen med opphavsmannen og pianist/ produsent Gøran Grini, til dundrende applaus. Den førte også til konserter på Nashvilles Broadway og til sjømannskirken i New York, i tillegg til en serie konserter i Norge.

Utgivelsen fikk også gjennomgående svært gode kritikker, gikk Topp Ti på VGlista og skaffet en Spellemannprisnominasjon.
«Wait by the Fire» var planlagt og skapt som den første utgivelsen i en trilogi, der arbeidet nå har begynt på det andre volumet.
Fokuset denne gangen vil bli satt på texas sanger/ låtskriver Mickey Newbury (1940-2002). Newbury var i sin tid den yngste låtskriveren som hadde blitt valgt inn i Nashville Songwriters Hall of Fame og han anses som foregangsmannen for den såkalte texasskolen av amerikanske sangere/ låtskrivere, som rett og slett teller noen av de aller beste amerikanske; Kris Kristofferson, Townes van Zandt, Guy Clark og Rodney Crowell.